Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven i uzork smrti

Srbijanski mediji: Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš

matej-peris

Njegovo tijelo izvukli su mornari jučer ujutro oko 9:30 sati

Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš. Kako piše Telegraf, prema prvim neslužbenim informacijama, DNK analiza je dokazala da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je utapanje, pokazala je obdukcija.

Njegovo tijelo izvukli su mornari jučer ujutro oko 9:30 sati. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a koje se nalazi nizvodno od Velikog ratnog ostrva, otoka na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljito pretraživano. DNK analiza je rađena po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

Matejev otac Nenad Periš u više je navrata tokom jučerašnjeg dana dao do znanja kako je mrtvi mlađi muškarac najvjerovatnije njegov sin.

“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio odjeven njegov sin Matej.

Tijelo je pronađeno četiri i po mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći s 30. na 31. decembra. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.

Nakon toga krenula je velika potraga, srpska policija sedmica je pretraživala Savu i Dunav. Istragu su pratile brojne spekulacije, nagađanja, ali i teorije zavjere.