Globus

Srbija

Srbijanski ministar policije ne vidi ništa sporno u tenku ispred Zvezdinog stadiona

27/08/2019

On je naveo da se resorno ministarstvo obratilo nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavijestio i Vojsku Srbije, ali da se tužilaštvo izjasnilo da nema mjesta za postupanje policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je ispred stadiona Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” u Beogradu postavljena maketa tenka i da se nadležno tužilaštvo izjasnilo da u tom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Stefanović je, komentarišući medijske informacije  o navodnom pravom tenku koji su navijači “Crvene zvezde” postavili ispred stadiona “Rajko Mitić” /bivša Marakana/, novinarima rekao da nije riječ o pravom tenku, nego o maketi.

“Riječ je o nečemu što podsjeća na tenk, ima gusjenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život”, istakao je Stefanović.

On je naveo da se resorno ministarstvo obratilo nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavijestio i Vojsku Srbije, ali da se tužilaštvo izjasnilo da nema mjesta za postupanje policije.

Stefanović je dodao da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta što može da ugrozi živote.

On je rekao da jedino komunalni organi mogu da ispitaju da li maketa zauzima parking ili drugu vrstu površine i da djeluju, te podvukao da to više nije posao policije jer ne postoji element krivičnog djela, prenijeli su beogradski mediji.

Stefanović je dodao da je policija spremna za večerašnju utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona između “Crvene zvezde” i švajcarskog “Young Boysa” u Beogradu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.