Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kokan Mladenović

Srbijanski reditelj poručio: Tjerate nas u gerilu i dobićete gerilu!

mladenovic (1)
FOTO: nova.rs

Podsjetimo, aktivistkinja Aida Ćorović, jučer je privedena nakon gađanja jajima murala posvećenog zločincu Ratku Mladiću

Poznati srbijanski pozorišni reditelj Kokan Mladenović, reagovao je na svom Facebook profilu povodom jučerašnje zabrane protesta protiv murala posvećenom ratnom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

„Međunarodni sud za ratne zločine presudi da je general Ratko Mladić kriv za ratne zločine nad civilima, uključujući i genocid u Srebrenici. Desničarska bagra, koje je pun Beograd, od Predsjedništva i Skupštine, do stadiona i ulice, oslika mural njemu u čast i počinje skrivena kamera – policija ne pronalazi i ne hapsi one koji na sramotu našeg naroda glorifikuju one koji su taj narod osramotili, već čuva mural sa njegovim likom od građana koji poštuju zakone i koji pokušavaju da dokažu da nismo svi zločinci, da Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas.
Vi nas tjerate u gerilu i dobićete gerilu!
Do pobjede!
Je suis Aida Ćorović!“, napisao je Kokan Mladenović.

Inače, Njegoševoj ulici u Beogradu danas je uništen mural posvećen zločincu Mladiću. Kako saznaje Nova.rs, iza tog čina stoji predstavnik SDPS-a Đorđo Žujović.

Podsjetimo, aktivistkinja Aida Ćorović, jučer je privedena nakon gađanja jajima murala posvećenog zločincu Ratku Mladiću. Policija je jučer blokirala sve prilaze muralu koji se nalazi na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića. Desničare i demonstrante razdvajao je kordon policije. Policija čak nije dozvoljavala ni građanima koji žive u okolnim zgradama da dođu do svojih domova ukoliko nemaju dokaz da žive na toj adresi.