Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Avion sletio u Beograd

Srbiji stigla pomoć od Ujedinjenih Arapskih Emirata

pomoc uae srbija (1)

U saopštenju ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata se navodi da su preduzeli niz međunarodnih humanitarnih akcija da bi pomogli svijetu u borbi sa ovim opakim virusom, te da je Srbija, kao jedna od prijateljskih zemalja

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv virusa korona, koja je prvi dio pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata, sletio je rano jutros u Beograd.

U prvom dijelu ove donacije ukupno je 10 tona pomoći. Riječ je o 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odijela, ‪500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

Ujedinjeni Arapski Emirati će u drugom dijelu donacije poslati respiratore.

Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE.

Vulin je u ime predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, kao i svih građana, zahvalio za donaciju.

Vulin je istakao da je pomoć stigla u pravom času i čini ono što je potrebno u ovom trenutku – maske, odijela, kaljače.

“Malo je zemalja na svijetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svijetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija”, istakao je Vulin.

U saopštenju ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata se navodi da su preduzeli niz međunarodnih humanitarnih akcija da bi pomogli svijetu u borbi sa ovim opakim virusom, te da je Srbija, kao jedna od prijateljskih zemalja, ovog puta imala prioritet.