Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpska radikalna stranka: SNS, SPS-JS, SRS i Dveri – DSS u Skupštini Srbije

radikalna stranka

Prema rezultatima koje je saopštila šefica izbornog štaba Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, na prvoj konferenciji održanoj u prostorijama stranke, nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, na osnovu 349 obrađenih biračkih mesta, odnosno uzorka od 4,25 posto, rekla je da je koalicija oko SNS-a osvojila 55,28 posto, DS 4,81, SPS – JS 13,98 posto, SRS 9,2, Dveri – DSS 6,62, dok su blizu granice cenzusa koalicije LDP-LSV-SDS i pokret “Dosta je bilo“, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rezultati su sporo stizali i još uvek sporo stižu zato što se na biračkim mestima, prema informacijama koje dobijamo sa terena više puta broje glasačke kutije u kojima su rezultati za parlamentarne izbore, zato što stranke koje su ispod cenzusa insistiraju da se po dva tri puta broje iste kutije“, rekla je Radeta.

Ona je dodala da rezultati i dalje pristižu te da će ih oni skupljati i obaveštavati medije o istima.

U 23 časova očekuje se i obraćanje lidera SRS-a Vojislava Šešelja, koji je u štab stigao nešto nakon 18 časova. Pozdravljajući novinare u tom momentu on je naveo da je SRS osvojila većinu glasova u Centralnom zatvoru u Beogradu te više od 50 posto u zatvoru Klisa u Novom Sadu.

Takođe, Šešelj je novinarima rekao da će se obratiti u 23 časa ukoliko bude zadovoljan rezultatima izbora.