Srpske novine izmislile intervju s Trumpom u kojem se izvinio Srbima

trump

Nešto ranije danas odjeknula je vijest da se Donald Trump u intervjuu za srpski Nedjeljnik izvinio Srbima zbog bombardovanja kojim je zaustavljena agresija Miloševićevog režima na Kosovo 1999. godine, piše Index.hr.

“Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos”, navodno je rekao Trump u intervjuu za Nedjeljnik.

Međutim, izgleda da Trump ne samo što nije uputio takvo izvinjenje, već je i sam intervju Nedjeljnik jednostavno – lažirao. Naime, kako prenosi Politico, njegov izborni stožer demantovao je da je Trump uopće dao intervju srpskom listu. U nastavku prenosimo njihovo saopštenje:

Trumpov glasnogovornik: On nikad nije dao intervju srpskom listu

“Gospodin Trump nikad nije dao intervju srpskom listu Nedjeljnik kao što je lažno izvijestio diskreditirani Newsweek, niti je takav intervju koordiniran preko našeg državnog direktora za Indianu. Ovo je bila prevara i očekujemo službeni demant i ispriku od svih uključenih”, izjavio je Jason Miller, viši komunikacijski savjetnik u Trumpovoj kampanji.

dokumenti_templatetrumpfah12

Navedeni državni direktor za Indianu, Suzie Jaworowski, također se očitovala: “U vezi članka sa srpskim političarem i gospodinom Trumpom preko mog e-maila, vijest je potpuno lažna. Nikad nisam služila kao kurir za intervju gospodinu Trumpu ili bilo kome”.