Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpsku novinarku iskasapio propeler glisera u Kanu

41173_pr2_SARNICO-SPIDER 46 GTS-YACHT-09

Novinarka Jelena Krašić (30) iz Novog Sada poginula je u Kanu kada je prilikom test vožnje ispala iz čamca i pala na propelere motora.

Tragedija se dogodila 12. septembra u kasnim poslijepodnevnim satima tokom nautičkog festivala u Kanu, vodeće nautičke manifestacije u Evropi, i premijernog prikazivanja glisera na kome se dogodila nesreća.

jelena-krasic-foto-linkedin-1442786236-745219Francuski mediji su prenijeli da se nesreća dogodila tokom test vožnje gumenog klisera tipa MX-12, italijanske proizvodnje „Kantijeri Magacu“, kojim je upravljao Jelenin kolega, također novinar iz Srbije.

Pored njih dvoje, u čamcu je bio i Renato Magacu, suvlasnik kompanije koja je proizvela plovilo.

Mediji su prenijeli da je Krašićeva ispala nakon što je veliki talas udario u gliser i najprije izbacio dvojicu muškaraca u vodu. Nakon nekoliko trenutaka ispala je i ona, ali ju je nesretnim slučajem voda odbacila direktno na motore, čije su je elise iskasapile i ubile na mjestu.

Pretpostavlja se da se talas podigao nakon što je novinar iz Srbije, testirajući čamac, izveo oštar manevar.

Obalska straža je odmah obavještena o nesreći, kao i Hitna pomoć, ali su oni po dolasku mogli samo da konstatuju smrt nesretne žene.

Vozač čamca i predstavnik kompanije nisu povrijeđeni, a pomorska i kanska policija odmah su pokrenule istragu.

Više informacija o nesreći biće poznate nakon pregleda video-zapisa koji su, prema tvrdnjama francuskih medija, uspjeli da zabilježe nesreću.