Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srušio se avion u Sloveniji, najmanje troje mrtvih

avion
Foto: Ilustracija

Slovenačke spasilačke službe pronašle su nakon petosatne pretrage tokom noći na petak manji avion koji se u četvrtak srušio na području Bovca, na sjeverozapadu države, te u njemu tri poginula, objavila je u petak ujutro državna služba za zaštitu i spašavanje.

Olupina aviona otkrivena je oko jedan sat ujutro, a u akciji pretraživanja teško dostupnog terena uz gorsku službu spašavanja sudjelovala je i policija, te jedan vojni helikopter. Saznaje se da su svi poginuli slovenski državljani, a istraga o uzrocima nesreće danas će se nastaviti.

Policijska uprava iz Nove Gorice je u četvrtak u večernjim satima objavila da je manji avion Piper 28 u kojemu su bili 31-godišnji pilot i dva putnika poletio u 17.35 sati sa sportskog uzletišta u Bovcu, a trebao je sletjeti na ljubljanski aerodrom Brnik.

Pilot je nešto prije 20 sati poslao poziv u pomoć nakon čega je izgubljen kontakt.

Neslužbeno se doznaje da su trojica poginulih slovenski državljani iz okolice Murske Sobote.

Nagađa se da su uzrok nesreće loši vremenski uvjeti. Riječ je o drugoj većoj nesreći sportskih aviona nakon što je prije više od mjesec dana pri preletu Slovenije smrto stradalo četvero njemačkih državljana na putu iz Italije u Njemačku.