Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefanović: Nije prvi put da je ugrožena sigurnost premijera Vučića

vucic-stefanovic

Ministar unutarnjih poslova republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je povodom pronalaženja oružja u blizini obiteljske kuće premijera Aleksandra Vučića da to nije prvi takav događaj u nekoliko mjeseci, ali da nije u javnosti govorio o tome.

Ministar sinoć nije precizirao na koje slučajeve misli, a javnosti su poznata najmanje tri, javlja Tanjug.

Najopasniji događaj po život i sigurnost Vučića dogodio se 11. srpnja 2015. godine kada su premijer i delegacija napadnuti kamenjem i drugim predmetima tijekom posjete Memorijalnom kompleksu u Potočarima kod Srebrenice.

Vučić je pogođen kamenom u lice i polomljene su mu naočale. Pojedinci iz mase su nasrtali na osiguranje srpskog izaslanstva u pokušaju da dođu do Vučića i tom prilikom je došlo do fizičkog obračuna s članovima osiguranja.

U Zubinom Potijeku u ranim jutarnjim satima 3. travnja ove godine na sportsku halu u kojoj je kasnije trebao govoriti premijer bačena je eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja, a nekoliko dana ranije zaplijenjena je veća količina oružja.

U eksploziji je oštećen putnički automobil koji je bio parkiran u blizini, a pukla su i neka stakla na hali. Na licu mjesta mogle su se vidjeti čaure.

Vučić je kasnije potvrdio da su bombu bacili Srbi i poručio im da će se boriti i za njih i njihove obitelji, a direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đuric ocijenio je da je riječ o terorističkom činu.

Policija je 29. studenog prošle godine privela Sini u M. (42), koji je osam puta za 24 sata zatečen kako nadgleda obiteljski dom premijera Aleksandra Vučića, priopćio je tada ministar Stefanović.

Stefanović je rekao da se radi o osobi rođenoj 1973. godine, iz Šekovića (BiH), s prebivalištem u Beogradu, da je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a posljednjih godina je u vezi s barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Ta osoba je, kako je rekao Stefanović bivši pripadnik osiguranja Luke Đurovića, izvršitelja najtežih kaznenih djela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović, kako je podsjetio Stefanović, bio je u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja ta osoba se nalazila u vozilu audi “A8” beogradskih registarskih oznaka.