Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Stotine povrijeđenih prilikom prinošenja kurbana (FOTO)

21/08/2018

U Turskoj je nekoliko stotina osoba zatražilo liječničku pomoć zbog povreda pri nestručnom rukovanju nožem prilikom prinošenja kurbana, odnosno prinošenja žrtve tokom prvog dana najvećeg muslimanskog praznika Kurban-bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).

U mnogim gradovima širom zemlje danas su dugi redovi u prostorijama hitne pomoći gdje osobe s posjekotinama ruku i nogu čekaju na ukazivanje pomoći.

Među njima su nerijetko i maloljetnici koji su se željeli okušati u prinošenju žrtve.

Prema prvim informacijama koje su novinari AA prikupili s terena u Sakaryi, Kocaeliju i Zonguldaku pomoć zbog posjekotina tokom prinošenja kurbana zatražila je 181 osoba.

U Kayseriju, Sivasu i Kirkkaleu povrijeđeno je 120, a u Gaziantepu, Kahramanmarasu i Malatyi 76 osoba.

U Duzceu, Bartinu i Boluu ljekarsku pomoć zatražile su 52 osobe. U Antaliji, Mugli, Burduru i Isparti povrijeđeno je 126, a u Denizliju i Aydinu 182 osobe.

Ljekari su prethodno savjetovali građanima da posao prepuste stručnjacima kako bi izbjegli moguće povrede.

Mnogi povrijeđeni prilikom razgovora s ekipom AA našalili su se i u pozitivnom duhu vratili se kućama.

”Posao treba prepustiti stručnjacima, mi to nismo uradili i evo šta se desilo”, kazao je Mustafa Kinaci (54) koji je zadobio posjekotinu na ruci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.