Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Stravičan sudar kamiona na autoputu A3, vatrogasci skoro sat vremena izvlačili vozača (FOTO)

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, kamion koji je prouzrokovao nesreću imao registarske oznake Maribora (Slovenija)

Stravična nesreća desila se danas na autocesti A3 kod Offenbacha (Njemačka). Prema prvim izvještajima koje su objavili njemački mediji, pozivajući se na policijske izvještaje i izjave svjedoka sa lica mjesta, vozač kamiona prekasno je primijetio da se saobraćaj ispred njega zaustavlja.

Pri tome se u velikoj brzini zabio u stražnji dio prikolice kamiona koji je vozio ispred njega.

Njemačka policija potvrdila je da je 40-godišnji vozač teško ozlijeđen i spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu. Vatrogascima je trebalo nešto manje od sat vremena da oslobode vozača koji je bio zarobljen u vozačkoj kabini svog kamiona.

Ljekar hitne pomoći koji je bio na licu mjesta izjavio je za njemačke medije kako je vozač u smrtnoj opasnosti.

Vozač (41) kamiona ispred izašao je iz automobila neozlijeđen. Šteta se procjenjuje na 31.000 eura.

U nesreći je učestvovao i treći kamion koji je vozio iza kamiona koji se velikom brzinom zabio u kamion ispred sebe.

Vozač (54) u tom kamionu bio je prisiljen snažno kočiti, zbog čega je kameni blok težak 20 tona, koji nije bio pravilno pričvršćen na utovarni prostor, skliznuo i oštetio prikolicu kamiona i prouzročio štetu od oko 10.000 eura, piše tag24.de.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, kamion koji je prouzrokovao nesreću imao registarske oznake Maribora (Slovenija).