Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stravičan zločin

Stravičan zločin: Ubio ženinog ljubavnika, natjerao je da mu odrubi glavu

ubica nh (1)

Stravičan zločin navodno se dogodio nakon što je Armando pregledavajući mobitel svoje supruge otkrio da je ona u ljubavnoj vezi s Ameraultom

Muškarac iz američkog New Hampshirea odlučio se na stravičan zločin nakon što je saznao da ga je supruga prevarila s kolegom s posla.

Ubio je njenog ljubavnika, a potom suprugu natjerao da mu odrubi glavu, izvijestila je policija.

Armando Barron (30) iz Jaffreyja je uhapšen i osumnjičen zbog ubistva Jonathana Ameraulta (25) iz Keenea, čije je tijelo pronađeno u šumi u New Hampshireu 22. septembra, naveli su u saopćenju državni odvjetnik Gordon J. MacDonald i glavni šef policije Nathan A. Noyes.

Barron je osumnjičen za stravičan zločin jer je svjesno izazvao smrt Jonathana Ameraulta nanijevši mu smrtonosne povrede iz vatrenog oružja nakon što ga je navodno oteo, prenosi Jutarnji.hr.

Također ga se tereti za porodično nasilje, gušenje i prijetnju smrtonosnim oružjem s ciljem stavljanja supruge Britanny Barron u strah od neposredne tjelesne ozljede nakon što joj je navodno zabio pušku u usta, navodi se.

Brittany (31) je uhapšena u četvrtak i optužena po tri tačke zbog krivotvorenja fizičkih dokaza vezano za ubistvo Ameraulta.

Brutalno ubistvo navodno se dogodilo nakon što je Armando u noći 19. septembra pregledavajući mobitel svoje supruge otkrio da je ona u ljubavnoj vezi s Ameraultom, s kojim je radila u kompaniji za medicinske potrepštine Teleflexx Medical OEM, navodi se u policijskom izvještaju.

Namamio ga porukom

Bijesni Armando ju je pretukao, zabio joj pištolj u usta i svezao ju za krevet, nakon čega se onesvijestila, navodi se u izvještaju njena izjava.

Iste noći, Armando je preko supruginog mobitela poslao poruku Ameraultu i namamio ga da dođe u park Annette Wayside u Rindgeu.

Ondje je navodno pretukao Ameraulta, a potom tražio od supruge da ga ustrijeli, ispričala je policiji Brittany.

Ona, međutim, nije htjela staviti prst na okidač. Brittany je kasnije ustvrdila da je Armando tri puta ustrijelio Ameraulta u njegovom automobilu.

Nakon što su se u odvojenim automobilima se odvezli do kampa u blizini Errola kojega su već posjećivali, osumnjičeni Armando je navodno supruzi rekao “da će joj oprostiti kada sunce izađe sljedeće jutro’.

Ubica je potom naredio Brittany da odrubi glavu ljubavniku kako ga policija ne bi mogla identificirati po zubnom kartonu i Brittany je pristala.

Kada je Armando shvatio da vlasti traže njega i suprugu, vratio se kući, ali naredio supruzi na zakopa tijelo ljubavnika. Odrubljena glava Ameraulta je pronađena na drugoj lokaciji.

Nakon šest godina stravičan zločin u istom stanu, sada je ubio brata pa sebe

Britany je uhapšena nakon što su joj dužnosnici za zaštitu divljih životinja poručili da ne smije kampirati tamo gdje su je pronašli.

– Ja sam u velikoj nevolji, navodno je rekla policajcima.

Ubrzo nakon toga su pronašlo Ameraultov napušteni automobil Subaru, koji je bio prekriven ceradom i štapovima. Njegovo umotano tijelo pronašli su bez glave uz obližnji potok.

U petak su supružnici Armando i Brittany izjavili da se ne osjećaju krivima za kaznena djela za koja ih policija tereti. U zatvoru su bez kaucije.

Njen advokat Richard Guerriero rekao je na sudu da je njegova klijentica djelovala pod prisilom.