Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevrnuo se autobus

Stravična nesreća u Makedoniji, najmanje 13 mrtvih

qef92h4pjvh7nbfkemgs

Sedam osoba je poginulo na licu mjesta, a šest je podleglo ozljedama u bolnici

Najmanje 13 putnika je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Skoplje-Tetovo, kod sela Lakserce, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar zdravstva Makedonije Venko Filipče potvrdio je da je 13 osoba poginulo u prevrtanju autobusa koje se dogodilo prije nekoliko časova na autoputu Skoplje-Tetovo.

Filipče, koji je odmah po dobijanju informacije o teškoj saobraćajnoj nesreći otišao na lice mjesta, saopštio da je u autobusu bilo 50 putnika i da su povrijeđeni kolima hitne pomoći prevezeni u skopske bolnice.

“U bolnicu ‘8. septembar’ primljeno je 25 pacijenata, 22 su hospitalizovana, troje njih su neznatno povređeno i vjerovatno će biti pušteni na kućno liječenje. Četiri pacijenta su smeštena na odjeljenje intenzivne nege, a dva pacijenta su podvrgnuta hirurškoj intervenciji. U Urgentom centru u Skoplju primljeno je petoro putnika, od kojih su troje s lakšim povredama. Jedan od tih pacijenata je trudnica i ona će biti puštena kući. Jedan od pacijenata je spreman za hiruršku intervenciju, dok je peti pacijent u teškom stanju. Jedan pacijent je odvezen u Gradsku bolnicu”, rekao je Filipče.

On je dodao da u nesreći nije poginulo nijedno dete, ali da ima mladih ljudi u dobi od oko 25 do 30 godina. Ministar Filipče je izrazio žaljenje zbog nesreće, dodajući da se u vrlo kratkom roku reagovalo i da se smještaj povrijeđenih po bolnicama nastavlja.

Još uvek nije poznat uzrok nesreće.