zagreb

Stroge epidemiološke mjere u Hrvatskoj produžene do 31. januara

bozinovic3

Najavljeno je kako će Hrvatska kao članica EU u prvom kvartalu 2021. godine dobiti 170.000 doza Pfizerovog, 52.000 doza Moderninog i, ako se registrira, 1,7 miliona doza Astra-Zenecinog cjepiva

Ptab civilne zaštite Republike Hrvatske najavio je kako će se epidemiološke mjere koje su na snazi u Hrvatskoj produžiti do kraja januara, javlja Anadolu Agency (AA).

Na redovnoj konferenciji za medije, šef Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović najavio je kako se stroge epidemiološke mjere protiv širenja koronavirusa produžuju do 31. januara.

Božinović je pojasnio kako zbog naglog rasta broja novozaraženih u evropskom okruženju nema utemeljenja za popuštanje mjera koje su sada na snazi.

Nužne epidemiološke mjere koje su bile na snazi do danas, 8. januara, a koje se produžuju do kraja januara, obuhvaćaju ograničenje okupljanja, zatvorene kafiće i restorane, reguliran rad trgovina, ograničen broj putnika u vozilima javnog prijevoza itd..

„Činjenica je da ulazimo u najhladnije razdoblje godine koje zbog boravka u zatvorenom može utjecati na brzinu širenja virusa, pa moramo biti svjesni rizika”, poručio je Božinović.

Zbog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ukinute su međužupanijske propusnice koje su prije potresa izdavane samo za posebne slučajeve.

Najavljeno je kako će Hrvatska kao članica EU u prvom kvartalu 2021. godine dobiti 170.000 doza Pfizerovog, 52.000 doza Moderninog i, ako se registrira, 1,7 miliona doza Astra-Zenecinog cjepiva.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 1.098 novih slučajeva zaraze koronavirusom.