BiH

"ranije definisano"

Školski sistem u HNK: Jedni počinju 11, drugi 25. januara

08/01/2021

U okvirima koje smo imali i ranije nastaviti će se izvođenje nastave u HNK-u - rekao je Pavlović

Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) odvijat će se sukladno mjerama koje su ranije definirane.

U školama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku nastava će započeti 11. januara, a u školama gdje se nastavni plan i program realizira na bosanskom jeziku započinje 25. januara, kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNK-a Pero Ćiro Pavlović.

Istaknuo je kako će se nastava u HNK-u odvijati prema ranije utvrđenom kalendaru, koji je potvrđen na početku školske godine.

– Nastava će se odvijati sukladno mjerama koje su već ranije definirane od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i uz preporuke od Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Zavoda za javno zdravstvo HNK. U okvirima koje smo imali i ranije nastaviti će se izvođenje nastave u HNK-u – pojasnio je Pavlović.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku je bitno da roditelji, djeca i prosvjedni djelatnici prihvate preporuke.

– Ono što je u ovom trenutnu bitno je to da se roditelji, djeca i prosvjedni djelatnici prihvate preporuke kako se zapravo ponašati u ovom vremenu kada se intenzivno borimo sa zaustavljanjem širenja koronavirusa i da svojim ponašanjem pomognemo da se njegovo širenje čim prije uspori ili zaustavi – kazao je glasnogovornik Vlade HNK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.