Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stuttgarter nachrichten: Kopanje po torbama, otjerat će njemačke turiste

hrvatska more

Njemački Stuttgarter nachrichten pisao je o novim pravilima za turiste o Hrvatskoj pod naslovom “Nema piknika na plaži”.

“Skup ulaz, surovo pretresanje od strane čuvara tašni koje nosite na plažu: ovakve stvari ljute ljude koji su ovog ljeta odlučili odmor provesti u Hrvatskoj”, piše štutgartski dnevnik i nastavlja: “Sa porodičnim piknikom na plaži odrasle su generacije lokalnog stanovništva i turisti.

Međutim, onaj ko poželi da u Dubrovniku ode na plažu mora da zaboravi na frižider. Izvještaji o tome kako se posejtiocima omiljene plaže Banje pretresaju torbe i traže flaše s pićem i hrana izazvale su talas negodovanja u Hrvatskoj.

‘Pretresaju torbe kao policijski psi na granicama kada traže drogu’, tako je komentarisala televizija Al Jazeera na svojoj web stranici.

Portparolka plaže koja je pod koncesijom pregledanje torbi je opravdala time kako se tako žele spriječiti ispadi pijanih kupača kao i polomljene flaše na plaži.

Međutim, kritčari navode da zabrana unošenja hrane i pića na plaže zapravo ima isključivo komercijalne razloge. Jer, u tom slučaju bi kupači jeli u obližnjim restoranima a ne iz svojih frižidera za kampovanje”, piše Stuttgarter nachrichten.