Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krenuli u u preticanje

Sudar u svadbenoj koloni: Poginuo snimatelj, u nesreći učestvovao kamion bh. tablica

sudar užice mokra gora
FOTO: Kurir.rs/Z.G.

Sudar je doveo do toga da automobil završi pod kamionom, izazivajući eksploziju i požar. Na licu mjesta gust dim i staklo rasuto po putu

Danas oko 8 sati na magistralnom putu Užice – Mokra Gora, u selu Vitasima u Kremnima, dogodila se tragična saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba iz Užica izgubila život. Tri su povrijeđene.

Nesreća se dogodila u trenutku sudara između kamiona sa bh. registracijama i putničkog automobila sa užičkim registracijama, u kojem su se nalazile povrijeđene i nastradala osoba, piše Nova.rs.

Prema izvještajima s mjesta nesreće, automobil sa snimateljem krenuo je u preticanje kolone. Tada je iz suprotnog smijera naišao kamion. Sudar je doveo do toga da automobil kojima je upravljao I. T. iz Užica završi pod kamionom, izazivajući eksploziju i požar. Na licu mjesta, gust dim i staklo rasuto po putu svjedočili su o razornom udaru.

Brza i hrabra reakcija vatrogasaca brzo je lokalizovala i ugasila požar koji je zahvatio kamion, spriječivši dalju eskalaciju tragedije. Na mjestu nesreće bila je i svadbena kolona koja se uputila iz Užica ka Mokroj Gori.

Tri osobe prebačene u bolnicu

Vozač kamiona je, srećom, prošao bez povreda, dok su povrijeđenima pomoć ukazali ljekari hitne pomoći. Nažalost, muškarac iz Užica nije preživio sudar. Ostala tri putnika prevezena u bolnicu radi daljeg liječenja.

Policija je brzo reagovala i obezbijedila mjesto nesreće. Obavljen je uviđaj nakon kojeg će biti poznat tačan uzrok tragičnog incidenta.

Neposredno prije tragedije, kako prenose beogradski mediji, mladić je na svom Instagram profilu objavio snimak na kojem se vide bijele ruže, a na njima okačene dvije burme.

Ovaj snimak pojavio se potom na društvenoj mreži Twitter.