Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austrija

Suspendovali i otpustili 25 učitelja jer nisu htjeli poštovati korona pravila

skola maske
FOTO: screenshot

Kako javlja austrijska agnecija APA -e, većina suspenzija ili otpuštanja dogodila se u Donjoj Austriji

U Austriji je 25 učitelja suspendovano ili otpušteno od početka pandemije jer su odbili poštivati korona – ​​mjere. Na primjer, nisu htjeli nositi maske u školi, nisu radili testove na Covid, odbili nadzirati djecu prilikom testiranja…

Kako javlja austrijska agnecija APA -e, većina suspenzija ili otpuštanja dogodila se u Donjoj Austriji (osam), potom u Beču gdje je bez posla ostalo pet učitelja. I u Vorarlbergu je bilo ukupno pet otkaza, a jedan je učitelj odbio i masku i testove.

U Gornjoj Austriji otpuštena su tri učitelja jer nisu nosili masku na času.

Gradišće i Tirol su savezne države gdje nije bilo takvih slučajeva. No to ne znači da nije bilo otpora pravilima korone.

“Činjenica da još nije bilo otpuštanja svakako je posljedica i činjenice da smo unaprijed zauzeli čvrst stav”, rekla je službenica odjela za obrazovanje u Tiroolu za APA-u.

Dosta slučajeva, piše Kronen Zeitung, riješeno je razgovorom učitelja s upravom škole ili vlastima. Bilo je slučajeva prijetnje posljedicom poput suspenzije. Većina ovih prijetnji se “isplatila”. Međutim, pojedini učitelji su ipak odbili poštovati korona pravila, ali nisu otpušteni nego su uzeli dopust.

Austrija se također suočava sa velikim brojem prestanka školovanja na klasičan način – u klupama – zbog korona virusa.

Broj takvih otkaza ove je godine zbog korone utrostručen, na oko 7.500. Austrijsko Ministarstvo obrazovanja odgovorilo je strožim pravilima za prijavu na kućnu nastavu, a odgovarajuća uredba objavljena je u petak.