Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suzavac bačen pred kancelariju predsjednika Skupštine Kosova

suzavac kosovo
Prošle sedmice suzavac bačen u skupštinskoj sali

Opozicioni poslanici su bacilli suzavac ispred kancelarije predsjenika Skupštine Kadrija Veselija kako bi i danas onemogućili održavanje sjednice zakazane u 16 sati, javlja Anadolu Agency.

Opozicioni Pokret “Samoopredjeljenje” je na svojoj Facebook stranici saopštio da je nakon bačenog suzavca, Veseli “zablindirao Skupštinu policijskim snagama”.

“Isto kao što je Isa Mustafa zablindirao društvo, hapšeći, goneći i kindapujući poslanike i građane. Opozicija se neće povući kada je u pitanju suverenitet države, interesi građana, sloboda i jednakost”, navelo je Samoopredjeljenje.

Istaknuto je da će protest protiv održavanja sednica Skupštine Kosova biti nastavljen sve dok se ne povuku sporazumi sa Srbijom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Rukovodstvo Skupštine Kosova je za danas u 16 sati zakazalo nastavak plenarne sjednice, prekinute prošle sedmice, nakon što je opozicija bacila suzavac u salu.

To je bio drugi put da se sjednica prekida zbog upotrebe suzavca. Opozicija već mjesec dana blokira rad Skupštine i traži da se povuku sporazumi o zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, koje bi Skupština trebala razmatrati.