Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švedski ljekar zbog otmice žene dobio deset godina zatvora

martin-Trenneborg111

Martin Trenneborg (38), švedski ljekar koji je oteo ženu i sedmicu dana je držao zatvorenu pod sedativima, osuđen je danas na deset godina zatvora s tim što je oslobođen optužbi za silovanje zbog nedostatka dokaza.

Okružni sud u Stockholmu Trennenborga je jednoglasno proglasio krivim zbog “pažljivog planiranja otmice žene”. On je proglašen krivim jer je žrtvi davao jake sedative dok je držao zaključanu u zvučno-izolacionom bunkeru koji je sagradio pored svoje kuće.

Trennenborg je priznao zaključavanje žene tvrdeći da pati od mentalnog poremećaja, ali je negirao da je ženu oteo i silovao. Sud je, sa druge strane, rekao da njegov “mentalni poremećaj” nije ozbiljan te da nema dovoljno dokaza o činu seksualnog zlostavljanja.

Pored zatvorske kazne, Trennenorg će morati isplatiti 21.000 dolara odštete ženi čiji identit nije objavljen u javnosti.

Javnost u Švedskoj ovog ljekara prozvala je “švedskim Fritzlom” aludirajući na Australijanca Josefa Fritzla koji je 24 godine u podrumu kuće držao zatvorenu kćerku koju je više od dvije decenije silovao i izgladnjivao.