Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U 55 zemalja se s tržišta povlače čokoladice Mars i Snickers

mars snickers111

Američki proizvođač čokolada Mars naredio je povlačenje Mars i Snickers čokoladica iz čak 55 zemalja nakon što su komadići plastike pronađeni u proizvodima, prenosi BBC .

Drugi proizvodi koji su pogođeni ovim povlačenjem uključuju Milky Way Mini i Miniatures te određene vrste Celebrations kutija. Proizvodi koji su zahvaćeni ovim povlačenjem imaju rokove trajanja od 19. juna 2016. godine do 8. januara2017. godine.

Mars je pritužbu o komadićima crvene plastike u čokoladici dobio još 8. januara ove godine, i to u vezi čokoladice Snickers kupljene u Njemačkoj. Nakon te žalbe, u njemačkoj tvornici u Veghelu ustanovljeno je da je riječ o zaštitnom dijelu plastike koji se koristi u proizvodnom procesu.

Američka kompanija nije rekla koliko je čokoladica pogođeno, no njemačka podružnica proizvede otprilike 10 miliona slatkiša svaki dan.

U kompaniji kažu da ovim potezom žele spriječiti potrošače koji su kupili neki od gore spomenutih proizvoda da ih konzumiraju:

– Trenutno istražujemo o čemu je tačno riječ, ali ne možemo biti sigurni da se komadić crvene plastike ne nalazi i u drugim našim proizvodima.

Ovo je inače prvi put od otvaranja tvornice u Veghelu, još od davne 1963. godine, da su opozvani slatkiši koji su tamo proizvedeni.