Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

IZ BiH: Prijetnje reisu Kavazoviću shvatamo ozbiljno

23/02/2016

Iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH) saopćeno je kako Rijaset očekuje da državni organi poduzmu potrebne mjere nakon prijetnji upućenih muslimanima te reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću.

Mediji u BiH prenijeli su vijest o tome da je navodni pripadnik terorističke organizacije ISIS, izvjesni Amir Selimović, snimkom objavljenim na stranici Youtube “zaprijetio smrću Bošnjacima i reisu-l-ulemi u BiH Huseinu efendiji Kavazoviću”. Na snimku se u pozadini Selimovića nalazi zastava ISIS-a te automatska puška.

Ovakve prijetnje u IZ BiH shvaćene su vrlo ozbiljno, poručuju iz te vjerske institucije tražeći od državnih organa reakciju.

“Prijetnje koje je izvjesni Amir Selimović uputio muslimanima i reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini shvata ozbiljno. Vjerujemo da će nadležni državni organi poduzeti potrebne mjere”, navodi se u saopćenju koje je danas upućeno javnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.