Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret predsjednika

Thaci i Vučić sastali se u Vašingtonu: SAD su naša nada

vucic-thaci

Očekujem da će mi odmah u srijedu ili četvrtak biti omogućeno podnošenje izvještaja Skupštini Republike Kosovo kako bih obavijestio narodne poslanike i građane Kosova o sastancima u Vašingtonu

Predsjednik Kosova Hashim Thaci saopštio je da se danas sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bijeloj kući u Vašingtonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Thaci je na svom Facebook profilu napisao da je upravo završio sastanak sa Vučićem na poziv specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a Donalda Trumpa za dijalog između Kosova i Srbije Richarda Grenella, kojem je prisustvovao i savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien. On je naveo da je Kosovo blagoslovljeno podrškom Amerike i predsjednika Trumpa.

“Sada sam na putu za Kosovo. Očekujem da će mi odmah u srijedu ili četvrtak biti omogućeno podnošenje izvještaja Skupštini Republike Kosovo kako bih obavijestio narodne poslanike i građane Kosova o sastancima u Vašingtonu i tačnije o današnjem sastanku”, poručio je predsjednik Kosova.

Thaci je istakao i da će ujedinjavanjem institucija, političkih partija i građana, Kosovo biti još jače.

“SAD su naša nada i naša vjera. Zauvijek smo zahvalni!”, napisao je Thaci.

Kosovski predsjednik je boravio sedmicu u zvaničnoj posjeti SAD-u tokom koje se sastao i sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom sa kojim je razgovarao o dijalogu Kosova i Srbije.