Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Thomson šalje 10 aviona u Tunis da vrate kući 2.500 britanskih turista

27/06/2015

Turistička agencija Thomson saopćila je u subotu da će poslati deset aviona u Tunis da vrate oko 2.500 britanskih turista nakon napada na hotel blizu ljetovališta Suse u kojem je bilo 38 mrtvih i za koji je odgovornost preuzela grupa Islamska država.

Foreign Office je saopćio u subotu ujutro da je prema zvaničnim podacima ubijeno pet Britanaca.

Tuniski premijer Habib Esid je izjavio u noći s petka na subotu da su žrtve napada na hotel Riu Imperial Marhaba u Port el Kantaui, 140 km južno od Tunisa i blizu Suse “većinom Britanci”.

– Zbog ove strašne tragedije, Thomson i First Choice vraćaju sve svoje klijente iz Port El Kantauija i Suse. Deset aviona Thomson Airwaysa polaze za Tunis da vrate oko 2.500 klijenata Thomsona i First Choicea.

Napad u Tunisu, najgori u novijoj istoriji zemlje, dogodio se tri mjeseca poslije krvavog napada na muzej Bardo u Tunisu u kojem su ubijene 22 osobe i za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.