Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje nasilniku u Zadru

Tinejdžerki slomio kosti lica i nos, te izbio zube: Nisam kriv

kovacevic333

31-godišnji Kovačević 18-godišnjakinju je tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimka nadzornih kamera, nesretnu je djevojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafić

Vrhovni sud Hrvatske odlučio je da će se 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu, optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnje djevojke, ipak suditi u Zadru, zbog čega mu je jutros na Općinskom sudu započelo suđenje koje je 11. oktobra odgođeno zbog zahtjeva njegovog advokata Andreja Korljana

Daruvarac je iz pritvora doveden u lisicama i pratnji pravosudne policije, a 18-godišnjakinja se nije pojavila u sudnici jer se nalazi u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je podvrgnuta operaciji nosa kao posljedici premlaćivanja.

20 šavova na licu

“Za djelo prijetnje ne osjećam se krivim jer je to konstrukcija majke i njene kćerke. Za ovo drugo djelo ne smatram se krivim onako kako mi se stavlja na teret optužnicom”, rekao je Daruvarac nakon što mu je državni advokat Igor Vulić pročitao optužnicu kojom se tereti za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih povreda, piše Zadarski.

Njegov advokat je rekao kako će u postupku dokazati kako se prijetnja nije dogodila te da se sve odigralo na drugačiji način od onoga koji se Daruvarcu stavlja na teret optužnicom. U tom je pravcu predložio niz svjedoka.

Podsjetimo, 31-godišnji Kovačević 18-godišnjakinju je tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimka nadzornih kamera, nesretnu je djevojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj je kosti lica i nos te izbio zube, a djevojka je dobila 20 šavova na licu.

Tvrdio da ga je proganjala

Neposredno nakon iživljavanja nad tinejdžericom koja se nije ni pokušavala braniti, a prije dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobjegao iz Zadra. Od plana da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu očito je ipak odustao jer se sljedeće jutro vratio u Zadar, gdje ga je policija uhitila oko 10 sati.

Nakon što je uhapšen branio se tako što je rekao da je 18-godišnjakinja koju je premlatio njegova bivša djevojka s kojom je prekinuo, ali se ona nije mogla pomiriti s prekidom te ga je proganjala. Tvrdio je da je njega kao muškarčinu bilo sram prijaviti da ga cura proganja.

Policija je nakon što je provela svoju istragu Kovačevića kazneno prijavila za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnje djevojci koju je mlatio.

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za prijetnju do jedne godine, no ako je nesretnoj djevojci prijetio prije premlaćivanja upravo teškim tjelesnim ozljedama ili ubistvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora.