Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

putinov ministar

Toliko o “trulom Zapadu”: Zaharova objavila snimak i “osramotila” Lavrova i Rusiju

lavrov

Indonezijski zvaničnici rekli su da Lavrov ima srčanih problema. Rusko ministarstvo vanjskih poslova kaže da se radi o lažnoj vijesti

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prebačen je u bolnicu nakon dolaska na summit G20 na Baliju, saopćile su indonezijske vlasti.

Indonezijski zvaničnici rekli su da Lavrov ima srčanih problema. Rusko ministarstvo vanjskih poslova kaže da se radi o lažnoj vijesti.

Guverner Balija kasnije je potvrdio da je Lavrov ipak bio u bolnici na kontroli i da je dobrog zdravlja te da je bolnicu u međuvremenu napustio.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova upravo je objavila video na svom Telegram računu koji prikazuje Sergeja Lavrova kako radi za stolom ispred svog hotelskog apartmana na Baliju i reagira na vijest da je navodno u bolnici. Na snimci govori kako je vijest o njegovoj hospitalizaciji “politička igra”.

“Sergej i ja gledamo vijesti iz Indonezije i ne možemo vjerovati svojim očima: ispada da je ministar hospitaliziran. Ovo je naravno, akrobacija u lažiranju”, poručila je Zaharova.

Međutim, na snimku kojeg je objavila Zaharova primijećen je jedan zanimljiv detalj. Naime, na stolu pored Lavrova je, ni manje ni više, nego iPhone američke firme Apple.

Pojedini u komentarima na društvenim mrežama gdje je snimak objavljen, tvrde da je na Lavrovoj ruci i Appleov pametni sat, ali to je na ovom snimku teže utvrditi.

Lavrov, također, na snimku nosi majicu na kojoj piše Basquiat sa logom krune. Radi se o slavnom američkom umjetniku Jean-Michelu Basquiatu kojem je kruna dominirajući moto na njegovim radovima.

Sve ovo ukazuje kako je ruska priča o “trulom Zapadu” samo propaganda i ispiranje mozgova Rusima i ruskim “gubernijama”, kojih ima i među nekim evropskim državama.