Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Tone smeća u dubrovačkoj luci: “Dok grad slavi..” (FOTO)

dubrovnik_smece

Portal Dubrovnik.net je ustupio fotografije uz koje slijedi komentar “Dok Grad slavi i očekuje otvaranje Feste priroda šalje svoje nesmiljene poruke”

Premijer Andrej Plenković i njegova Vlada nisu baš redovni gosti Dubrovnika. Jednako tako Dubrovnik su ovih dana zatrpala obećanja i strateški projekti, kao i smeće.

Dok ministar zaštite okoliša, ali i energetike Tomislav Ćorić ovih dana više brine o LNG terminalu na Krku ili bušenju Dinarida i Jadrana u potrazi za naftom, stanovnici juga Hrvatske su užasnuti prizorom koji je nažalost sve češći.

“Na sjednici Vlade u Dubrovniku o smeću ni riječi. Vjerojatno se ni na deklaraciji doplutalog smeća neće naći ni riječi o strateškim projektima Dubrovnika”, kaže rezignirani Dubrovčanin nakon što je po tko zna koji put prošetao uz obalu grada prepunu smeća nakon jakog juga.

Portal Dubrovnik.net je ustupio fotografije uz koje slijedi komentar “Dok Grad slavi i očekuje otvaranje Feste priroda šalje svoje nesmiljene poruke.”

Dubrovnik danas slavi Festu sv. Vlaha kada od 3. februara 972.godine širom otvara vrata grada. Nažalost, na ta vrata je počelo ulaziti doslovno sve i svašta.