Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija na bazenu: Dječak se utopio tokom rođendanske zabave

bazen

Velika tragedija dogodila se u Koprivnici, gdje se osmogodišnji dječak udavio u gradskom bazenu, prenosi Podravski list.

Dječak je bio predugo pod vodom i nije mogao da se spasi, prenosi ovaj portal, dodavši da je hitna pomoć pozvana veoma brzo, ali da reanimacija nažalost nije uspjela.

List takođe saznaje da je na proslavi rođendana bilo osmoro djece, na koje su pazile tri animatorke. Nije poznato kako niko nije primjetio da je dijete odjednom potonulo.

Djeca su ušla u tzv. brzu rijeku, izdvojeni dio u kojem voda povremeno jače struji. Ne zna se šta se potom dogodilo, ali nesretni dječak nije isplivao na površinu. Da li je možda udario glavom u rub tog “rukavca”, ili se dogodilo nešto drugo, pokazaće obdukcija i policijska istraga.

Navodno je njegovo tijelo prvi primjetio jedan plivač.

Izvori bliski Gradskim bazenima otkrivaju da su sva djeca na rođendanu bila prijavljena kao plivači, što je obveza na kojoj insistira organizator rođendana.

Upravnica bazena Petra Bijač nije odgovarala na pozive novinara, koji su tražili izjavu od gradonačelnika Mišela Jakšića.

“Iskazujem duboko žaljenje ovom tragedijom i izražavam sauočešće porodici nesrećnog dječaka. Lično ću insistirati da se pregleda svaki odvod na bazenu kako bi se građani osjećali sigurnim, ali i ljudi koji tamo su zaposleni. Zbog nesretnog dječaka, ali i daljeg rada bazena. O eventualnim odgovornostima ću se izjasniti kada dobijem informacije iz bolnice i policije”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić vidno potresen ovom nezapamćenom tragedijom.

Neshvatljivo je da se i poslije tragedije na drugom kraju rekreacijskog bazena još sat-dva održavala proslava drugog dječijeg rođendana. Na jednoj strani bazena bitka za djetetov život, na drugoj vesela proslava, piše Podravski list.