Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Tragedija na Korčuli: Trojica mladića poginula u saobraćajnoj nesreći

hrvatska policija – pixsell
24.01.2012., Zagreb - Na Dugoselskoj cesti kod Duge Lazine u sudaru kombija i osobnog automobila ozlijedjeno je troje ljudi. Policija regulira promet i osigurava mjesto nesrece. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Od zadobivenih povreda sva trojica mladića su, nažalost, smrtno stradala na mjestu nesreće

U noći sa subote na nedjelju, u 00:45, na dionici ceste D-118 Vela Luka-Blato došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića, objavila je policija.

Do saobraćajne nesreće došlo je kada je 19-godišnjak, upravljajući ličnim vozilom dubrovačkih registarskih tablica, krećući se iz smjera Blata u pravcu Vela Luke, zbog brzine neprilagođene uslovima i stanju kolnika (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom, koje je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo.

U vozilu su kao putnici bila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine.

Od zadobivenih povreda sva trojica mladića su, nažalost, smrtno stradala na mjestu nesreće.

Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine. Nepregledan zavoj, mokar kolnik i kako neslužbeno doznajemo jako velika i neprilagođena brzina razultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo puknuo na pola! Brzina je bila tolika da na cesti nema niti tragova kočenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj kojim je utvrđeno da niko od nastradalih tokom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Tijela stradalih mladića prevezena su na Odjel patologije dubrovačke bolnice, objavila je policija.