Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sukošan

Tragedija u Hrvatskoj: Ubio sestru, sina joj i svekrvu, pa se objesio

ubistvo sukosan
FOTO 24sata.hr

Nešto prije 15 sati u šumi iznad Sukošana pronađeno je i mrtvo tijelo muškarca rođenog 1957., za kojeg se pretpostavlja da je počinitelj zločina

Zadarska policija potvrdila je da se u Sukošanu u nedjelju dogodilo trostruko ubistvo u porodičnoj kući, nakon čega je pronađeno još jedno tijelo, najvjerovatnije ubice koji je počinio samoubistvo.

Policija je oko 12,56 sati zaprimila dojavu da je pronađeno mrtvo tijelo u Ulici Mladena Veleslavića u Sukošanu, a po izlasku na mjesto događaja zatečena su ukupno tri mrtva tijela, dviju žena, rođenih 1937. i 1954. i jednog muškarca (1981.).

Nešto prije 15 sati u šumi iznad Sukošana pronađeno je i mrtvo tijelo muškarca rođenog 1957., za kojeg se pretpostavlja da je počinitelj zločina.

Policija do kraja uviđaja neće objaviti čime je trostruko ubistvo počinjeno niti u kakvom su odnosu te osobe bile, no mediji pišu kako je riječ o muškarcu koji je ubio svoju sestru i njenog sina, te ženu koja je s njima živjela, njenu svekrvu.

Nakon što je počinio stravična ubistva, ubica je sjeo na motor i pobjegao. Kružio je po selu iz kojeg se zbog opsadnog stanja policije i mještana nije uspio udaljiti.

Sat vremena nakon masakra, objesio se u poljima iznad Sukošana.

Navodno je o svom činu obavijestio komšiju, a kao jedan od razloga za ubistvo mještani spominju imovinsko-pravne razmirice, javila je Hina.