Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

blackpool

Traumatična snimka: Oluja “Ciara” otrgnula dijete iz kolica i ponijela ga niz ulicu

dijete2

Na snimci se čuju prestravljeni krici slučajnih prolaznika koji su svjedočili drami

Oluja “Ciara” u Velikoj Britaniji izazvala je velike probleme i štete. Zbog jake kiše i silovitih udara vjetra koji puše jačinom i do 130 km/h najviše su pogođeni zračni, željeznički i pomorski saobraćaj.

Britanski mediji objavljuju zastrašujuće snimke na kojima se vidi kako oluja uništava sve pred sobom.

Jedan od posljednjih snimaka posebno je traumatičan, a na njemu se vidi kako je olujni vjetar u Blackpoolu ponio – dijete niz ulicu, dok prestravljeni otac trči i pokušava ga uhvatiti, vukući pritom dječija kolica za sobom iz kojih je dijete najvjerovatnije ispalo od siline vjetra.

Na snimci se čuju prestravljeni krici slučajnih prolaznika koji su svjedočili drami.

Na snimci koja završava nakon 11 sekundi ne vidi se je li otac uspio uhvatiti dijete, no slučajni prolaznici koji su svjedočili događaju za The Sun su kazali kako je na kraju sve dobro završilo.

Svjedoci traumatičnog događaja kazali su kako je otac vozio dijete u kolicima, dok je majka hodala pored njega držeći za ruku njihovo starije dijete. Svjedoci su kazali i kako je par s dvoje djece najvjerovatnije bio u posjeti Blackpoolu, s obzirom da mještani posljednja dva dana izbjegavaju šetnje, i drže se podalje s ulice zbog olujnog nevremena.

“Oboje su bili potreseni. Kao i ljudi koji su tu bili i gledali šta se događa. Ali moglo je završiti i puno gore”, kazao je očevidac za The Sun.

Oluja Ciara napravila je pustoš širom Britanije, uzrokujući poplave, noseći krhotine stambenih objekata i prouzrokujući saobraćajni haos.