birmingham

Tri dječaka stradala nakon pada u zamrznuto jezero

jez

Dječaci su doživjeli zastoj srca i hitno su prevezeni u bolnicu nakon što su izvučeni iz vode, ali nije im bilo spasa

Tri dječaka od osam, 10 i 11 godina su izgubila život, a još jedan dječak je u kritičnom stanju nakon što su pali u ledeno jezero u blizini Birminghama u centralnoj Engleskoj, saopćila je policija u ponedjeljak.

– Tri dječaka su tragično preminula nakon pada u jezero u parku Babbs Mill u Solihulu jučer popodne – navodi se u saopćenju policije West Midlandsa.

Dječaci su doživjeli zastoj srca i hitno su prevezeni u bolnicu nakon što su izvučeni iz vode, prenosi AFP.

– Nažalost, nisu mogli biti oživljeni i naše misli su sa njihovom porodicom i prijateljima u ovom tužnom vremenu. Četvrti dječak od šest godina i dalje je u kritičnom stanju u bolnici – navodi policija.

Svjedoci su izjavili da su vidjeli drugu djecu na jezeru, koje se smrzlo tokom naleta hladnoće koje je pogodilo dijelove zemlje.

– Spasilačke ekipe nastavljaju patrolirati jezerom dok nastojimo da utvrdimo šta se tačno dogodilo i da li je još neko pao u vodu – dodala je policija.

Incident se dogodio kada je Veliku Britaniju pogodio jak snijeg i veliki minusi, što je izazvalo poremećaje u putovanju, uoči štrajka nacionalnih željeznica u utorak, za koji se već očekivalo da će zemlju dovesti do potpunog zastoja.