Zagreb

Tri djevojčice nestale iz vrtića, sat vremena niko nije primijetio da ih nema

vrtic

“Grupe su pretrpane, u sve se vrtiće upisuje više djece nego što to propisuju pedagoški standardi”

Tri curice same su prošle sedmice išetale iz Dječjeg vrtića Šumska jagoda na Svetom duhu u Zagrebu.

Odgajateljice sat vremena nisu primijetile da su djevojčice nestale te da su izašle iz kruga vrtića na cestu. Curice su izašle iz dvorišta u kojem su se igrale s drugom djecom.

Nasreću, sve je završilo bez ozbiljnijih posljedica, a djevojčice je vratila majka jedne od njih. Pozvana je i policija.

Upravo su se o slučaju oglasili iz Grada.

Grad: Odgajateljice su dobile opomene pred otkaz

“U Dječjem vrtiću Šumska jagoda došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić Šumska jagoda uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti direktorice, kao i drugih djelatnika vrtića”.

Direktorica se ne javlja

Iako smo više puta to pokušali, danas nismo uspjeli doći do direktorice Dječjeg vrtića Šumska jagoda, a njena ju je tajnica pravdala sastancima, piše Index.hr.

Odgajateljica iz jednog zagrebačkog vrtića: Grupe su pretrpane, ali je stvarno čudno da niko sat vremena nije primijetio da su curice nestale

No, razgovarali smo zato s odgajateljicom iz jednog od Gradskih vrtića koju smo pitali kako je moguće da se ovako nešto dogodi.

“Grupe su pretrpane, u sve se vrtiće upisuje više djece nego što to propisuju pedagoški standardi. Po novome je još bilo da se može upisati i 20 posto više djece. No bez obzira na veliki broj djece koje imamo u grupama, stvarno je čudno da sat vremena nisu primijetili da su nestale tri curice”, rekla nam je odgajateljica iz jednog zagrebačkog gradskog vrtića koja je željela ostati anonimna.