Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival

Tri osobe poginule u pucnjavi u Kaliforniji, među njima i šestogodišnjak

pucnjava-kalifornija

Kako piše New York Times, najmanje tri žrtve su stradale, a 15 je povrijeđeno, dok američki mediji prenose kako je jedna od žrtava i šestogodišnji dječak

U pucnjavi koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroyju, u Kaliforniji, južno od San Francisca, ima “žrtava”, saopćila je policija ne otkrivajući druge pojedinosti.

“Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu bijelog luka”, objavila je tamošnja policija na Twitteru.

Kako piše New York Times, najmanje tri žrtve su stradale, a 15 je povrijeđeno, dok američki mediji prenose kako je jedna od žrtava i šestogodišnji dječak.

Napadač je navodno imao i saučesnika, iako se zasad ne zna kako je on pomagao.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

“Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo”, rekla je Contreras, prenosi NBC News.

GRAPHIC CONTENT: One of the victims of the Gilroy Garlic Festival shooting in Northern California can be seen laying in the back of this white truck covered in blood. Others can be heard crying and moaning. pic.twitter.com/mTx50Emces

— Gage Goulding (@GageGoulding) July 29, 2019