Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Trogir u opsadnom stanju: Bivši policajac upucao mladića, u kritičnom je stanju

Foto: Pixsell

Penzionisani policajac Mamić je nedavno izašao iz istražnog zatvora gdje je proveo više od mjesec dana nakon što je u januaru ove godine bio priveden i zatvoren zbog porodičnog nasilja

Nešto iza podneva u Trogiru je u glavu upucan muškarac. Vozilom hitne pomoći odvezen je u splitsku bolnicu. Stanje mu je kritično i u ovom trenutku nije izvjesno hoće li preživjeti.

Pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije splitske PU trenutno u Trogiru tragaju za Brankom Mamićem, 55-godišnjem penzionisanim policajcem iz Trogira koji je oko 12.15 sati u centru Trogira iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema mlađem muškarcu teško ga povrijedivši.

Prema neslužbenim informacijama, doktori se bore za život J.M.-a muškarca starog 32 godine koji je zadobio teške prostrijelne povrede glave, vrata i prsa.

Bjegunac je, kako saznaje Slobodna Dalmacija, navodno na motociklu te je naoružan i navodno je u potrazi za još jednim muškarcem kojeg okrivljuje za svoj finansijski krah.

Policija je, dok ga ne pronađu i uhite, pružila zaštitu svima za koje misle da bi iz bilo kojeg razloga mogli postati meta pobješnjelog bjegunca te su neki dovedeni u stanicu, a neki su evakuirani iz svojih stanova.

Prema pričama iz Trogira, mladog je muškarca propucao u centru grada zato što je u naletu bolesne ljubomore optuživao da je ljubavnik njegove supruge.

Foto: MUP RH
Osumnjičeni Mamić

Penzionisani policajac Mamić je nedavno izašao iz istražnog zatvora gdje je proveo više od mjesec dana nakon što je u januaru ove godine bio priveden i zatvoren zbog porodičnog nasilja.

Tada je prijetio svojoj supruzi i kćerki, a suprugu je i fizički napao lakše je povrijedivši te je u zid pokraj njene glave, kako bi je preplašio i vjerovatno naveo da mu kaže s kim ga vara, ispalio hitac iz pištolja kojeg je legalno posjedovao.

U svojoj odbrani tada je govorio da je pištolj sasvim slučajno opalio budući da je ostao unutra metak jer je oružje nedugo prije toga koristio slaveći na piru. Je li iz istog oružja pucao i prema mladom muškarcu tek treba utvrditi daljnja istraga.

Navodno je i tada, početkom januara, bio razderan ljubomorom i sumnjom da ga supruga vara s propucanim mladićem.

Nakon izlaska iz istražnog zatvora, dobio je mjere zabrane približavanja i kontaktiranja sa suprugom čega se, doznajemo, i pridržavao. Isto tako, tada je bilo uvrđeno da ne konzumira niti alkohol niti je bio pod utjecajem bilo kakvih narkotika.