Trogodišnjeg dječaka iz BiH ubila majka, pomogla joj maloljetna delikventica

chiara_hapsenje_1
FOTO Jutarnji.hr

U zgradu pulskog suda oko 19 sati i 45 minuta privedena je i maloljetnica koja je s majkom Chiarom Pašić, rođenom Rojnić, ubila trogodišnjeg Chiarina sina Denisa Pašića, javlja Regional Express. Neslužbeno, majka i maloljetnica policiji priznale zločin te da je majka prilikom ispitivanja izjavila da se “samo htjela riješiti dječaka”.

HRT neslužbeno saznaje da je porodica 32-godišnje Chiare još prije 7 godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju. No, ona je liječenje odbila i pobjegla u BiH. U Centru za socijalnu skrb tvrde da nisu imali ikakvih saznanja o problemima u toj porodici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja PU istarske i pulske policije, 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojić i maloljetna 14-godišnja hrvatska državljanka sumnjiče se da su počinile teško ubistva. Zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela sumnjiči se 29-godišnjak iz Medulina, navodno ljubavnik majke ubijenog dječaka.

Chiara Pašić

Privedena i 14-godišnja maloljetnica

Kako se neslužbeno doznaje, privedena maloljetnica je štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, a trogodišnje dijete po imenu Denis ima bh. državljanstvo.

Trogodišnjeg Denisa Chiara je dobila s izvjesnim Rešidom Pašićem iz okolice Velike Kladuše. Zbog neslaganja s njim nedavno se doselila u Pulu u stan svog pokojnog djeda. Kroz njen stan, pričaju komšije, često su prolazili nepoznati muškarci, a nebriga o sinu, koji bi često ostajao sam i njegov plač bio je samo znak majčine bešćutnosti.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24.maja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak djeteta.

Za učešće u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja krivičnog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, uz krivičnu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

FOTO Jutarnji.hr

FOTO Jutarnji.hr

FOTO Jutarnji.hr

Podsjećamo, jučer oko 9 sati u Puli, na nepristupačnom terenu, pronađeno je mrtvo trogodišnje dijete. Utvrđeno je da je umrlo nasilnom smrću.

Chiara Rojić FOTO Facebook

Majka, 32-godišnja Chiara Rojnić, preksinoć je oko ponoći policiji prijavila nestanak djeteta te je potom u srijedu ujutro odvela pripadnike policije na mjesto događaja, odnosno na mjesto pronalaska mrtvog djeteta, kilometar od lučice Mandrač.

Danas je obavljena obdukcija, te se neslužbeno doznaje kako je uzrok smrti trogodišnjaka gušenje.