Globus

suđenje u splitu

Trostruki ubica Zavladav na sudu: Oslobodite me i nominujte za Nobela

19/02/2021
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Tužiteljstvo je za Zavadlava zatražilo maksimalnmu kaznu od 50 godina zatvora

Suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubistvo nastavlja se danas u Splitu, a optuženi je iznio svoju odbranu ističući da nije kriv.

Optužnica ga tereti da je 11. januara prošle godine krenuo u ubilački pohod u samom centru Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan kalašnjikovim te je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega lično, hicima likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića.

Suđenje Zavadlavu je započelo u 9 sati . Uvela su ga trojica pravosudnih policajaca iz zatvora u Gospiću, a ponovno na suđenju nosi pancirku, javlja Slobodna Dalmacija.

“Ja ne vidim sebe na mjestu događaja. Ja to nisam napravio, u vrijeme događaja sam bio na moru. Uhapšen sam na osnovu nečije insinuacije. U postupku nije dokazano da bih ja baš bio osoba koja je pucala. S prijateljima i poznanicima sam prepričavao i komentirao njihovo agresivno ponašanje. Meni je žao što živimo u društvu gdje se događaju ovakve stvari. Želim da se iz ovog slučaja izvuče poruka kako se ovakve stvari više ne bi događale. Želio bih da institucije rade svoje posao. Dosta puta sam čuo da su bile fizički napadane od strane onih trojice stradali jer su bili na glasu kao neprilagođene osobe i nasilnici. Nisam kriv, tražim da me se oslobodi od optužbe i nominira za Nobelovu nagradu za mir. Dok su psihijatri još bili ovdje, rekao sam da se ne slažem s njima i procjenom. Što se tiče nezakonitog posjedovanja oružja, tu je dosta stvari ostalo neutvrđeno. Kad dođem doma, vjerovatno ću se sjetiti još nečega”, rekao je Zavadlov na suđenju.

Presuda Filipu Zavadlavu koji je optužen da je u splitskom naselju Varoš u januaru prošle godine iz kalašnjikova ubio trojicu ljudi bit će izrečena u utorak na splitskom Županijskom sudu.

Tužiteljstvo je za Zavadlava zatražilo maksimalnmu kaznu od 50 godina zatvora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.