Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Slavili smo s vama

Campaign 2016 Trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump uputio je čestitku predsjedniku Kosova, Hashimu Thaciju, povodom 17. februara, Dana nezavisnosti Kosova.

”Američki predsjednik je u čestitci naveo da se partnerstvo između dvije države oslanja na zajedničkim vrednostima i interesima, te da je budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integrisanom u međunarodnu zajednicu”, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

“Sjedinjene Američke Države su zajedno sa svim građanima Kosova proslavile osvajanje istorijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na međunarodnim igrama FIFA-e”, dodaje se u čestitci.

Trump poručuje i da SAD očekuje nastavak široke i tijesne saradnje sa Kosovom, uz naglasak na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava, rješavanju sporova sa susjedima, kao i u borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca-terorista.