Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Trump na obilježavanju Dana veterana u prvom javnom pojavljivanju nakon izbora

trump fox news (1)

rump je povukao nekoliko ličnih poteza – smjenjujući ministra odbrane Marka Espera i imenujući trojicu svojih lojalista na vodeće pozicije u ministarstvu odbrane

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu će učestvovati na ceremoniji Dana veterana na Nacionalnom groblju Arlington, pojavljujući se po prvi put u javnosti od svog neuspjelog pokušaja reizbora kako bi učestvovao u redovnom godišnjem ritualu za jednog američkog predsjednika.

Trump je proveo nekoliko dana unutar Bijele kuće šaljući bjesne tweetove u kojima je iznosio neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari nakon poraza na glasanju.

On nije davao nikakve izjave u javnosti otkako je novoizabrani predsjednik Joe Biden u subotu osvojio više od 270 elektorskih glasova neophodnih za osvajanje predsjedničke pozicije. On je, umjesto toga, pokrenuo baraž optužbi u tweetovima u kojima iznosi neutemeljene tvrdnje o nepravilnostima tokom glasanja u nekoliko ključnih država koje su glasale u korist Bidena.

Dok je njegov zvanični dnevni red lišen javnih dešavanja, Trump je povukao nekoliko ličnih poteza – smjenjujući ministra odbrane Marka Espera i imenujući trojicu svojih lojalista na vodeće pozicije u ministarstvu odbrane.

U međuvremenu je njegov pravni tim pokrenuo brojne parnice pozivajući se na izborne prevare u ključnim saveznim državama za izbor novog američkog predsjednika, prenosi AP.