Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump se suočava s novim optužbama za seksualno zlostavljanje žena

trump

Manje od mjesec dana do predsjedničkih izbora u SAD-u ne jenjavaju napadi na republikanskog kandidata Donalda Trumpa zbog njegovog odnosa prema ženama, a danas se pojavila još jedna žena koja ga je javno optužila da ju je seksualno zlostavljao prilikom jednog susreta koji se dogodio početkom 90-tih godina prošlog stoljeća, javlja Anadolu Agency (AA).

Kristi Anderson (46) iz Kalifornije izjavila je da je u jednom noćnom klubu u New Yorku svojevremeno srela karizmatičnog biznismena Trumpa i da ju je on tom prilikom neprimjereno rukom dirao po tijelu.

U izjavi za list “The Washington Post” Anderson je kazala da je Trump i tada bio ugledan privrednik s naslovnica novina, a da se njihov slučajni susret desio u jednom klubu na Manhattanu i da je Trump ničim izazvan sjeo pored nje i rukom je dirao po tijelu, a ona skočila i udaljila se od njega.

“Ne znam zašto je to učinio. Činilo se kao da nekom pokazuje da može prići svakoj djevojci. Nismo imali nikakav razgovor, niti smo se međusobno pogledali”, kazala je Anderson.

Prašina oko Trumpovog lošeg odnosa prema ženama počela je nakon nedavnog objavljivanja tajnih snimaka na kojima pogrdnim riječima govori o ženama i o tome kako ih “nekažnjeno hvata za međunožje i lažne grudi”.

Anderson je kazala da je nakon objavljivanja tih snimaka odlučila da progovori i potvrdi da je Trump činio ta “gnusna” djela, a za njega je također kazala da je “odvratan”.

Nakon objavljivanja spornih snimaka, Trump se izvinio javnosti i kazao da je to bio “razgovor muškaraca u svlačionici”, ali samo dva dana nakon tih snimaka dvije žene su posredstvom ista “The New York Times” optužile Trumpa da ih je seksualno zlostavljao. On je negirao te optužbe.