Globus

američki predsjednik

Trump se u video poruci na Twitteru od 18 sekundi zahvalio svima na brizi

03/10/2020

Trump će raditi iz predsjedničkog apartmana bolnice koji je opremljen svime što mu je potrebno da nastavit vršiti zvanične poslove

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump prebačen je u bolnicu nakon što je kod njega dijagnosticiran koronavirus, javio je Al Jazeerin reporter iz Washingtona.

Kako navode iz Bijele kuće, Trump će provesti „nekoliko dana“ u vojnoj bolnici po savjetu ljekara.

Prvi čovjek SAD-a prebačen je u Državni vojnomedicinski centar Walter Reed, savezna država Maryland.

Walter Reed je vojni medicinski centar, smješten na granici glavnog grada i savezne države Maryland. U tu bolnicu američki predesjednici odlaze na godišnji sistematski pregled, a tu se liječe najteže ranjeni američki vojnici.

Dodaje se kako je riječ o boravku iz predostrožnosti i kako će Trump raditi iz predsjedničkog apartmana bolnice koji je opremljen svime što mu je potrebno da nastavit vršiti zvanične poslove.

Trump se prije odlaska u bolnicu u video poruci na Twitteru od 18 sekundi zahvalio svima na brizi: „Želim se svima zahvaliti na velikoj potpori, ja sada idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam dobro, ali želimo biti sigurno da će se sve dobro završiti. Prva dama je također dobro. Hvala vam mnogo svima, ja ovo nikada neću zaboraviti“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.