Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sofia Vergara

Ovo je najplaćenija glumica na svijetu, u godinu dana zaradila 43 miliona dolara

sofia vergara

Oskarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara

Zvijezda “Moderne porodice” Sofia Vergara na vrhu je Forbesove ljestvice najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.

Vergara – koja je trenutno sutkinja u emisiji America's Got Talent – zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta prošle godine.

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene Moderne porodice koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbes je procijenio da će zaraditi “barem 10 miliona dolara po sezoni” za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih  emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oskarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu.

Zvijezda serije Wonder Woman Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice.

Na osmom mjestu s 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica Uvoda u anatomiju Ellen Pompeo, a zvijezda Sluškinjine priče Elisabeth Moss na devetom je mjestu sa 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oscara, Viola Davis, prvi put se pojavila u prvih 10.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 miliona dolara – u istom periodu. Tu ljestvicu je prošli mjesec predvodio Dwayne “The Rock” Johnson s 87,5 miliona dolara.