bivši američki predsjednik

Trump snimljen kako priznaje da je zadržao povjerljivi dokument o Iranu

donald trump
Foto: Pixabay
Donald Trump

Trumpovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, ali da je svjestan ograničenja što može deklasificirati nakon što napusti ured

Savezni tužitelji posjeduju audiosnimku bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u kojoj priznaje da je zadržao povjerljivi dokument Pentagona o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Bijelu kuću, izvijestio je CNN.

CNN nije preslušao snimku, ali naveo je da ju je nekoliko neidentificiranih izvora opisalo. Reuters nije uspio potvrditi izvještaj.

Na snimci je jasno da je Trump, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumio da je uzeo povjerljivi materijal nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, prema izvještaju CNN-a.

Trumpovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, ali da je svjestan ograničenja što može deklasificirati nakon što napusti ured, rekla su dva izvora CNN-u.

Trumpov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Peter Carr, glasnogovornik Ureda posebnog savjetnika Jacka Smitha u ministarstvu pravosuđa, također nije odmah komentirao.

Smith istražuje Trumpovo postupanje s povjerljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsjedničke izbore 2020. godine kad je izgubio od Joea Bidena.