Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trumpov glavni ekonomski savjetnik pretrpio srčani udar

Larry Kudlow

Ekonomski savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Larry Kudlow pretrpio je srčani udar, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naš veliki Larry Kudlow, koji je naporno radio na trgovinskim i ekonomskim poslovima, upravo je pretrpio srčani udar“ napisao je Trump jutros na Twitteru.

Zanimljivo je da je američki predsjednik tu poruku na društvenoj mreži objavio iz Singapura u kojem je prisustvovao historijskom sastanku sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom.

Kudlow je zbrinut u bolnici Walter Reed u Methesdi u saveznoj američkoj državi Maryland.

Kudlow je 70-godišnji ekonomski ekspert koji je jedan od glavnih zagovarača Trumpove kontraverzne odluke o uvođenju carina na evropski čelik i aluminijum, a koja je Ameriku i Evropu dovela na prag prekookeanskog trgovinskog rata.

Srčani udar je Kudlow pretrpio netom nakon učešća na samitu lidera G7 u Kanadi na kojem je bio u Trumpovoj delegaciji.
Tokom sumita Kudlow je privukao pažnju javnosti optuživši kanadskog premijera Justina Trudeaua da je Sjedinjenim Američkim Državama “zabio nož u leđa“.

Zanimljivo je i to da je Kudlow početkom 90-tih godina prošlog vijeka imao velike probleme s ovisnošću o drogi i alkoholu, a nedavno je za list “New York Times“ kazao da je trijezan već 23 godine.

Od marta je Kudlow direktor Vijeća nacionalne ekonomije SAD-a.