Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turisti “haraju” Dalmacijom: Bugarke džepare, Australac bije policiju, Norvežane tuku

Untitled1

Hrvatska policija ima pune ruke posla ovih ljetnih dana. Širom Dalmacije bilježe se primjeri remećenja javnog reda i mira, tučnjava i krađa u kojima, osim lokalnih povratnika u kriminal, masovno učestvuju i strani turisti.

Kako javljaju hrvatski mediji jučer oko 4:30 sati u ulici Obala kralja Tomislava u Makarskoj došlo je do sukoba više osoba kojom prilikom je 20-godišnji državljanin Norveške zadobio tešku frakturu nosne kosti dok su trojica, također državljana Norveške, lakše tjelesno ozlijeđena, javlja PU Splitsko-dalmatinska.

U toku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Untitled12

Policijski službenici Prve policijske postaje dovršili su i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Australije koji je 22. jula oko 23:15 na ulici Poljana Tina Ujevića u alkoholiziranom stanju na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir.

Prilikom intervencije policijskih službenika jednog je udario u glavu i nanio mu lakšu tjelesnu ozljedu. Uz uporabu sredstava prisile doveden je u prostorije policije, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izdat mu je obvezni prekršajni nalog, te je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu predan je u pritvor.

Jučer oko 21:50 sati u Kaštel Štafiliću dok se nalazila na ulici pit bull koji se nalazio bez nadzora ugrizao je za ruku 46-godišnjakinju. Pružena joj je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je zadržana u splitskoj bolnici. Pas je pronađen i predat u azil za životinje.

Untitled

Slobodna Dalmacija piše i o kriminalističkoj istrazi nad dvije državljanke Bugarske (19-godišnjakinja i maloljetnica) koje je policijski službenik koji se nalazio izvan službe jučer u trgovačkom centru zatekao u krađi novčanika iz torbice 28-godišnjakinje, javlja PU Splitsko-dalmatinska.

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da su jučer tokom jutarnjih sati u prodavaonici u Splitu iz torbice 35-godišnjakinje otuđile novčanik s novcem i dokumentima, te da su 19. jula u trgovačkom centru od 18-godišnjakinje otuđile novčanik s novcem i dokumentima. Uz kaznenu prijavu predane su u pritvor.