Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Turska baza Indžirlik nije korištena za noćašnje bombardovanje Sirije

14/04/2018

Zamjenik premijera glasnogovornik Vlade Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je kako je stav njegove zemlje po pitanju Sirije jasan, Turska je protiv Assadovog režima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Stav Turske po pitanju Sirije je jasan. Turska je u Siriji protiv Assadovog režima, protiv korištenja konvencionalnog i hemijskog oružja, unutrašnjih sukoba, raseljavanja stanovništva i protiv je svih terorističkih organizacija, uključujući ISIS, PKK, KCK, PYD/YPG”, poručio je Bozdag.

Dodao je i sljedeće:

“Turska je prije napada informisana, u napadima nije korištena baza u Indžirliku”.

Bozdag je poručio kako je neophodno da se sirijski režim kazni zbog korištenja hemijskog naoružanja, te dodao:

“No, velika je greška kažnjavanje režima na način da se uzima u obzir samo korištenje hemijskog oružja kao dovoljnog razloga, a ne uzimati u obzir i korištenje konvencionalnog oružja.”

Kao odgovor na napad hemijskim oružjem na Doumu od 7. aprila, SAD, Velika Britanija i Francuska rano jutros su bombardovale više položaja Assadovog režima u Damasku i Homsu, a radi se, između ostalog, o skladištima hemijskog naoružanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.