Najavio Erdogan

Turska ide u potpuno zatvaranje!

istanbul

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je danas da se u njegovoj zemlji, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, uvodi potpuno zatvaranje od četvrtka 29. aprila do ponedjeljka 17. maja ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

„Prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedjeljka, 17. maja, do 5 sati”, rekao je Erdogan.

Dodao je kako će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radit će samo uz 50 posto kapaciteta.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Obustavlja se nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti će biti odgođeni.Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme.