Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turski haker osuđen na 334 godine zatvora zbog cyber kriminala

cybercrime copy

Turski haker Onur Kopçak osuđen je na rekordnu zatvorsku kaznu u ukupnom trajanju od 334 godine zbog krađe podataka o kreditnim karticama.

Prema pisanju Daily Sabaha, sud u Turskoj je u nedjelju donio presudu prema kojoj će dvadesetšestogodišnji Kopçak zbog krađe podataka o bankovnim računima 11 osoba i prodaji tih podataka drugim cyber kriminalcima, morati provesti 135 godina u zatvoru.

Ova presuda se pribraja ranije određenoj zatvorskoj kazni od 199 godina, 7 mjeseci i 10 dana koja je Kopçaku dosuđena 2013. godine, nakon što je 43 bankovna klijenta prijavilo krađu podataka bankovnih kartica.

Kopçak se zbog kaznenih djela cyber kriminala počinjenih do 2013. godine, koje uključuju mrežne krađe identiteta (tzv. phishing) i krađu identiteta već nalazi na odsluženju zatvorske kazne u provinciji Adana u Turskoj.

Njegovi advokati tražili su od suda izricanje maksimalne kazne zatvora u trajanju od 35 godine, no odluku turskog suca prema kojoj će mladi haker ostatak života provesti u zatvoru nisu uspjeli ublažiti.