Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Južni Tirol

U 20 “crvenih” općina ponovo uvode policijski sat, maske obavezne i na otvorenom

policijski sat italija

Nove mjere bit će na snazi iduće dvije sedmice

Italijanska regija Južni Tirol poduzima strože mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa, a jedna od njih je policijski sat u 20 općina s nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Guverner Arno Kompatscher potpisao je u ponedjeljak navečer uredbu koja odmah stupa na snagu i kojom je obvezno nošenje maski na otvorenom ukoliko nije moguće održavati udaljenost od jednog metra, dok putnici u javnom prijevozu moraju imati FFP2 maske.

Pokrajina uglavnom njemačkog govornog područja u sjevernoj Italiji, koju Talijani nazivaju Alto Adige, odlučila je uvesti policijski sat od 20 do 5 sati u 20 “crvenih” općina s visokom stopom incidencije, a niskom stopom cijepljenja.

Nove mjere bit će na snazi iduće dvije sedmice.

U “crvenim” općinama, ljudi smiju izlaziti radi odlaska na posao ili hitnih slučajeva, dodaje se.

Kafići i restorani moraju se zatvoriti do 18 sati. U hotelima će biti moguće posluživati goste i nakon tog vremena. Zabranjeno je plesanje u diskotekama i održavanje javnih kulturnih, rekreacijskih i sportskih događanja u zatvorenim prostorima.

Uvedene mjere se ne primjenjuju na vrtiće i škole.

Kompatscher je već tražio od vlade u Rimu da dopusti regijama da u određenim slučajevima samostalno uvode i strože mjere protiv koronavirusa.

Talijanske vlasti izvijestile su u ponedjeljak o nešto više od 6400 novih zaraza i 70 mrtvih u protekla 24 sata.

Oko 87 posto talijanskog stanovništva iznad 12 godina primilo je barem jednu dozu cjepiva.

Ministar zdravstva Roberto Speranza u ponedjeljak je objavio da je booster dozu cjepiva moguće primiti pet mjeseci od druge doze, odnosno od potpunog cijepljenja.