Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kjkp park

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

sarajevo-dan-drzavnosti

Državnim zastavama bit će ukrašene i sve veće raskrsnice uz glavnu gradsku saobraćajnicu od Marijin dvor do Nedžarića, u oba smjera

Glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine bit će praznično okićen povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH.

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Park” počelo je sa uređenjem ulica Sarajeva.

– Ekipe preduzeća “Park” postavljanjem državnih zastavica u ulici Maršala Tita počele su dekorisanje i ukrašavanje Sarajeva povodom Dana državnosti BiH, koji se za dva dana obilježava u našoj zemlji. Pretpraznično ruho sastoji se od tri segmenta i to ukrašavanja pješačkih i saobraćajne zona u dijelu ulica ulice Maršala Tita od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva. Ekipe “Parka” uz pomoć auto korpi od jutros su na terenu konkretno u ulici Maršala Tita, gdje između zgrada na visini od 10-ak metara postavljaju na sajlu državne zastavice. Isti dekor imati će i dio pješačke zone u ulici Ferhadija – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da će državnim zastavama biti ukrašene i sve veće raskrsnice uz glavnu gradsku saobraćajnicu od Marijin dvor do Nedžarića, u oba smjera.

– Ekipe preduzeća “Park” postavljaju zastave i u postolja na stubovima javne rasvjete na raskrsnicama i to dijelom ulice Maršala Tita, zatim Zmaja od Bosne, Bulevarom Meše Selimovića do Nedžarića i nazad sve do Skenderije. Državnim zastavama bit će ukrašen i dio Obale Kulina bana u blizini Vijećnice. Naveden radove ekipe preduzeća “Park” realizirat će danas, eventualno sutra i sve će biti spremno za četvrtak kada Bosna i Hercegovina slavi Dan državnosti – kazala je Hamza.

Zastavama BiH ekipe preduzeća “Park” dekorisat će i vogošćanske ulice. Po angažmanu Općine Vogošća ekipe “Parka” u postolja na stubove javne rasvjete u ulicama Jošanička, Igmanska i Omladinska postaviti će nekoliko stotina zastava BiH.

Praznični dekor ekipe “Parka” bit će uklonjen nakon vikenda.

Iz KJKP “Park” uputili su čestitku svim građanima BiH povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.